Saps que Google et pot fer desaparèixer en la foscor, de la nit al dia?

Pots estar fregant-te les mans després d’un gran dia de beneficis gràcies al teu web, anar-te’n a dormir i després de 8 hores, unes 4 o 5 si l’empresa és teva …, Al matí t’adones que el teu negoci no existeix per Google.

Com funciona Google?

Els algorismes de Google diàriament realitzen filtres per eliminar les pàgines web escombraries existents a la xarxa. Alhora, periòdicament, realitzen grans actualitzacions en els seus algorismes per perfeccionar la qualitat dels seus resultats i provoquen així grans canvis en quant a rànquing es refereix.
Podem dir que el que funciona avui no té perquè funcionar demà. Fa molt temps Google no penalitzava a la gent que cometia errors, això sí, no se’n beneficiaven tampoc.
Avui dia, Google s’ha tornat molt més dur. Per un error minúscul, pot ser que no sigui suficient motiu per desaparèixer de Google, però si per veure com perds gran quantitat de posicions en el rànquing d’un dia per a un altre.
Ara és quan entrem en matèria, què és el que realment poden penalitzar? Pren bona nota.

Passar a formar part de directoris equivocats.

Estem davant d’una de les parts SEO que genera més controvèrsia.
Quan vagis a agregar el teu blog o web a un directori planteja’t les següents qüestions:
-Admet aquest directori tots els links? Si les URLs passen control orgànic, pot ser que sigui un bon directori.
-Quina és la qualitat de les URLs en el directori? Fa un cop d’ull als llocs adherits a la web, jutja per tu mateix.
– Cal pagar? En directoris de qualitat, la comissió és pel temps que se suposa que empraran a avaluar cada url.
Si la teva URL rep referències de pàgines web amb gran autoritat, de qualitat, tens les de guanyar. Si tots els teus links provenen de pàgines que esmenten milers de llocs escombraries, no ho dubtis, estas en perill. Encara que el teu web sigui de qualitat, seràs considerat com spam per simple associació.
Com la vida mateixa, digues-me amb qui vas i et diré qui ets.

Articles SEO

Fa ja alguns anys era una pràctica comú escriure un article, realitzar petits canvis d’un a un altre i crear amb un mateix article una roda de submissions en diferents pàgines web, aconseguint que totes elles et linkejaren. Oblida aquesta estratègia ara mateix.
Des de fa ja un temps Google reconeix aquesta tècnica i et penalitzarà. Google vol qualitat única per als llocs web en els quals confia. Si publiques articles en llocs de poca qualitat, on escriuen persones irrellevants, corres el perill també de veure’t perjudicat. Com ja vaig dir prèviament, seràs culpable per associació.
Links trencats
Hi ha molts blogs amb els quals vas col·laborar, pàgines que es reestructuren constantment, tots ells et linkejavan, però ja no.
Molts ens preguntem, per quina raó això es penalitza?  Per obtenir la resposta a aquesta pregunta, pensa des d’aquest punt de vista. Quina és la web mes actualitzada? La que té 10 links trencats o la que té 0.
Així que davant un eventual empat entre 2 pàgines web, la que no tingui links trencats serà la triada.
Igualment, aquest problema, no té tanta importància com tots els altres que estem comentant.
De totes maneres et recomanem de tant en tant usar l’eina de webmaster i corregir els links trencats que t’atribueixin, probablement notaràs un benefici quant al rànquing als pocs dies.

Ser massa persuasiu amb les paraules clau

Anem a posar-nos més seriosos si cap. Són tants els articles que llegim diàriament que repeteixen les paraules una i altra, i una altra vegada amb l’esperança de millorar el seu posicionament web amb aquesta paraula. Això és el que denominem popularment fer el ximple. Us explico per que.
La densitat en les paraules és només una mínima part dels algorismes de Google. Si portes aquesta pràctica massa lluny pots veure’t penalitzat.
Pensa sempre que Google es preocupa pel consumidor. Si els articles estan replets de les mateixes paraules de forma abusiva, qui va voler llegir-ho? I ningú usaria Google com a motor de cerques, per aquesta regla de tres.
Jo et recomano que et preocupis per publicar continguts de qualitat i intentar atreure interès a través del teu contingut no de les teves “paraules clau”. Això és el que Google vol, per que complicar-te?
No et preocupis
Aquests punts dels quals hem parlat no han de ser element de preocupació per a tu. Estan dirigits en major mesura a aquells que volen jugar a la ruleta russa amb Google, i que després pregunten què és el que puc fer?
Si no saps molt o gens sobre SEU i et dediques a publicar contingut únic, de qualitat i generes bones relacions amb el teu lectors, probablement aquestes fora de perill.
Al final si ho pensem bé, els algorismes de Google poden arribar a ser més senzills i ètics del que imaginem. Per què fer-ho difícil? Actua de forma responsable.

Jordi Font de Mora Carreras (113 Posts)

Más de 30 años trabajando en el sector de la publiciad y el marketing, diplomado en emarketing, ecommerce y community management. Desde 2013, realicé un proceso de adaptación de mis conocimientos para poder atender a todas las nuevas necesidades que cualquier oficina de farmacia va a precisar en Marketing Digital, Redes Sociales y Transformación Digital del sector farmacéutico.


Jordi Font de Mora Carreras

Más de 30 años trabajando en el sector de la publiciad y el marketing, diplomado en emarketing, ecommerce y community management. Desde 2013, realicé un proceso de adaptación de mis conocimientos para poder atender a todas las nuevas necesidades que cualquier oficina de farmacia va a precisar en Marketing Digital, Redes Sociales y Transformación Digital del sector farmacéutico.

Leave a Reply